GUANYADORS 2017

Les apps Catatur i AppLIPUR, van ser les apps guanyadores de la 4a edició del Premi Ruralapps

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha creat el Premi Ruralapps amb la finalitat de poder conèixer les aplicacions informàtiques mòbils, apps, que es realitzen orientades al sector, i d'impulsar i promoure la innovació tecnològica i el desenvolupament de noves apps útils per als sectors i àmbits en els quals el DARP és competent.

Guanyador Categoria Ruralapps Ciutadania 2017

CataturCatatur és una aplicació enfocada al món urbà i/o gourmet que facilita les visites als elaboradors i productors de producte gastronòmic perquè es pugui aproximar al consumidor final per tal de donar a conèixer el seu producte facilitant els nexes i la comercialització tan en el moment de la visita com posteriorment via comerç electrònic, així com facilitar el coneixement del producte a les persones que són influencers, gourmets i/o experts en el sector. Catatur també té un Club gourmet perquè els productors tinguin un espai on ofertar els seus productes o tastos. Per últim en l´apartat temptacions té un apartat per ofertar apartaments rurals, agroturisme, restaurants o activitats amb encant de la zona.


Guanyador Categoria Ruralapps Sector Professional 2017

AppLIPURAppLIPUR és una aplicació dissenyada per a ramaders per gestionar correctament els purins generats a les seves explotacions. Permet conèixer i millorar la gestió dels purins, consultar la traçabilitat de tots els moviments realitzats, i alhora tenir automatitzat tant el LGDR (Llibre de Gestió de les Dejeccions Ramaderes), com el llibre de fertilització de la finca on han anat a parar els purins. El principal objectiu és que el ramader conegui tota la informació dels purins generats a la seva explotació in situ sense cap altre suport, i que a més tingui la informació de la quantitat de nitrogen aplicat a cada recinte de la finca, per no passar-se de la dosi màxima permesa. Addicionalment, APPLIPUR pot funcionar sense connexió a internet.A continuació és mostren els vídeos dels finalistes del Premi Ruralapps 2017

Finalista Categoria Ruralapps Ciutadania 2017

MedMISMedMIS és un Sistema d'Informació en línia per fer un seguiment d'espècies invasores en les àrees marines protegides de la Mediterrània compost per una App mòbil i plataforma web que s'ha desenvolupat per IUCN.

Una de les curiositats d'aquest projecte és que MedMIS, a més de la plataforma de seguiment en si, es pot fer servir com a guia sobre les espècies invasores marines de la Mediterrània, proporcionant més de 50 fitxes d'identificació de les mateixes. A més inclou un sistema de participació, així científics i ciutadans poden pujar informació a la plataforma sobre albiraments d'espècies invasores i participar en els fòrums d'identificació d'espècies.


Finalista Categoria Ruralapps Sector Professional 2017

RiegoApp

RiegoApp permet controlar programadors de reg des del telèfon mòbil. El especial és que pot controlar diferents fabricants de programadors des d'un mateix terminal. En aquests moments estan desenvolupats APIs per als equips Agronic 2500, Agronic 4000, Danube 5, Danube 9 i Danube 18. Aquest evita desplaçaments a la parcel·la i permet veure en temps real tota la informació del reg, tant pressions com consums i cabals avisant mitjançant un avís en cas de produir-se alguna incidència. El futur de reg passa per aquest tipus de sistemes.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!